Als eigenaar van een plat dak ben je vast bekend met de uitdagingen van het behouden van een waterdichte dakbedekking. Vooral bij oudere daken is het risico op lekkages groot. Gelukkig is er een oplossing die niet alleen duurzaam is, maar ook geschikt voor kleinere reparaties: EPDM lijm in combinatie met EPDM stroken. EPDM staat voor ethyleen propyleen dieen monomeer en is een synthetisch rubber dat al jaren gebruikt wordt als dakbedekking. Het materiaal is elastisch, sterk en heeft een lange levensduur. Hierdoor is het uitermate geschikt als dakbedekking voor platte daken.

Waarom EPDM lijm?

EPDM lijm wordt gebruikt om EPDM stroken op het dak te bevestigen. Dit type lijm heeft een sterke hechting en kan goed tegen verschillende weersomstandigheden. Hierdoor is het de ideale keuze voor het waterdicht maken van platte daken. Ook bij kleinere reparaties kan EPDM lijm uitkomst bieden. Het is namelijk niet nodig om het hele dak te vervangen als er bijvoorbeeld sprake is van een kleine beschadiging. EPDM lijm is speciaal geschikt voor het plakken van EPDM of dat nu gaat om smallere stroken of bredere oppervlakken. Deze lijm hecht, bij juist gebruik, dusdanig goed dat ook kleine beschadigingen gemakkelijk kunnen worden verholpen.

Het aanbrengen van deze speciale lijm kun je zelf

Het aanbrengen van EPDM lijm is relatief eenvoudig. Het is wel belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en de lijm op de juiste manier aan te brengen. Over het algemeen wordt de lijm aangebracht met behulp van een roller of kwast. Vervolgens worden de EPDM stroken op de lijm gelegd en stevig aangedrukt. Het is belangrijk om de lijm volledig te laten drogen voordat er verdere werkzaamheden worden uitgevoerd.

Voordelen van EPDM lijm

EPDM lijm heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten lijm. Zo heeft het een lange levensduur, kan het goed tegen verschillende weersomstandigheden en is het gemakkelijk aan te brengen. Daarnaast is EPDM lijm ook nog eens milieuvriendelijk en kan het zonder problemen worden verwijderd als het dakbedekking ooit vervangen moet worden. Het is gemakkelijk te verwerken en je hoeft er geen professional voor te zijn om toch een goed resultaat te krijgen. De kosten van EPDM lijm zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de oppervlakte van het dak en de benodigde hoeveelheid lijm. Over het algemeen zijn de kosten van EPDM lijm echter relatief laag. Zeker als je bedenkt dat het aanbrengen van EPDM lijm ervoor kan zorgen dat je dakbedekking weer jarenlang waterdicht is.