Verveling is een van de meest voorkomende gevolgen van de COVID-19 pandemie. Er zijn echter manieren om dit te verhelpen. Door gezond vervelingsbestrijden kun je naast het verlichten van stress ook je mentale gezondheid verbeteren. Om dit te doen, is het belangrijk om actief te blijven en je tijd zo goed mogelijk te benutten.

Actief blijven

Door actief te blijven tijdens deze pandemie, kun je je mentale en fysieke gezondheid verbeteren. Er zijn veel manieren om actief te blijven zonder het huis te verlaten. Je kunt bijvoorbeeld een paar keer per week wat beweging doen door thuis oefeningen te doen of yoga te beoefenen. Je kunt ook wandelen in openbare ruimtes zoals parken, waar je op afstand andere mensen kunt ontmoeten.

Productieve hobby’s

Het is ook belangrijk om productieve hobby’s aan te pakken tijdens de pandemie. Denk hierbij aan het leren van een nieuwe taal, schilderen of het onderhouden van tuinen en planten. Als milieuactivist kan je bovendien creatieve manieren bedenken om duurzaamheid te promoten, zoals het starten van eigen eco-projecten of het organiseren van educatieve activiteiten. Ook kan je deelnemen aan virtuele milieuactivistische evenementen en discussies of virtueel meedoen aan protestacties.

Sociale interactie

Hoewel sociale interactie moeilijker is geworden tijdens de pandemie, kan het belangrijk zijn om verbinding met anderen te blijven houden. Dit kan door online videogames met vrienden te spelen, virtuele familiediners met familieleden of vriendengroep borrels via Zoom of Skype bij te wonen. Door dit soort virtuele sociale contactmomenten hoef je toch niet helemaal op jezelf aangewezen te zijn tijdens de pandemie.

Hoe kunnen milieubewuste mensen zichzelf vermaken?

Duurzame activiteiten

Milieubewuste mensen kunnen zichzelf vermaken door deel te nemen aan duurzame activiteiten. Door je aan te sluiten bij een lokale milieuorganisatie, kun je bijvoorbeeld meedoen met hun projecten en activiteiten. Ook kun je alternatieve manieren onderzoeken om energie en water te besparen, of het recyclen van afval verbeteren in je buurt.

Educatie

Educatie over milieu-issues is een andere manier voor milieubewuste mensen om zichzelf te vermaken tijdens de pandemie. Door lezingen, webinars of podcasts bij te wonen, kunnen milieuactivisten hun kennis over milieu-issues verbreden en delen met anderen. Ook kan er educatief materiaal bekeken worden zoals films of documentaires over milieu-issues.

Online campagnes

Milieubewuste mensen kunnen ook online campagnes starten om hun stem te laten horen terwijl ze zich vermaken tijdens de pandemie. Door social media gebruiken om informatie over milieu-issues te delen en discussies aan te gaan met anderen, kunnen milieuactivisten hun mening laten horen en anderen helpen de problematiek beter te begrijpen.

Wat zijn leuke dingen om te doen wanneer je je verveelt?

Het verkennen van de natuur

Voor milieuactivisten is het verkennen van de natuur een leuke manier om je verveling te bestrijden. Er zijn veel manieren om dit te doen, zoals het uitvoeren van een biologische inventarisatie, het bezoeken van een lokale boerderij of tuin, of het fotograferen van vogels en andere wilde dieren in de buurt. Door deze activiteiten krijg je de kans om meer te leren over de natuur en het milieu, terwijl je ook iets leuks doet.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk biedt milieuactivisten de kans om hun tijd nuttig te besteden en anderen te helpen. Je kunt bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen voor een liefdadigheidsinstelling, of je aanmelden bij verschillende organisaties die actief zijn op de milieugebied. Je kunt ook vrijwilligerswerk doen door middel van online evenementen, zoals webinars of virtuele discussies over milieuthema’s.

Het maken van kunst

Kunst kan ook een leuke manier zijn om je verveling te bestrijden wanneer je je als milieuactivist verveelt. Door het maken van kunst kan je creatief bezig zijn terwijl je tegelijkertijd iets onderneemt dat bijdraagt aan het milieu. Je kunt bijvoorbeeld recycleerbare materialen gebruiken om eco-kunstwerken te maken, of posters en flyers ontwerpen die gebruikt worden bij protestacties. Of je kunt eigen foto’s maken met inspirerende berichten over duurzaamheid.