De jaren 60 waren een tijd van grote veranderingen in de stijl en mode. Kinderen uit die tijd waren gek op modieuze prints op hun kleding. Prints zoals bloemen, strepen, k polka dots en andere abstracte ontwerpen waren veelvoorkomend op shirts, broeken en andere kledingstukken.

Bloemenprint

Bloemprint stond bekend om de verschillende vormen en kleuren die je erin zag. De meeste bloemprints waren in felle, opvallende kleuren zoals paars, geel, rood en blauw. Sommige stoffen hadden meerdere verschillende bloemenprints, waaronder gerbera’s, rozen, lelies en tulpen. Daarnaast was het ook mogelijk om geprinte stoffen te vinden met meer abstracte bloempatronen zoals spiralen of spiralen met kleine stipjes erin.

Streepjesprint

Streepjesprints werden ook veel gebruikt bij kinderkleding. Ze waren beschikbaar in verschillende breedtes en patronen die vaak bestonden uit horizontale of verticale lijnen of diagonale lijnen. Er was ook een variëteit aan combinaties van lijnen beschikbaar in verschillende kleurencombinaties zoals wit op blauw of geel op rood.

K Polka Dot Print

De K Polka Dot print was een populair patroon dat ook veelvuldig gebruikt werd voor kinderkleding uit de jaren 60. Het patroon bestaat uit vele kleine ronde stipjes die vaak in twee of meer verschillende kleuren worden weergegeven. Dit patroon was populair bij zowel jongens als meisjes en was beschikbaar in veel verschillende combinaties van kleuren zoals rood, wit en blauw of geel en wit.

Hoe werd de stijl van kinderkleding in de jaren 60 beïnvloed door popculture?

Hoe Popculture de stijl van kinderkleding in de jaren 60 beïnvloedde

Popculture had een grote invloed op de stijl van kinderkleding in de jaren 60. Veel kinderen volgden trends die geïnspireerd waren door populaire muziek, films en televisieshows. Deze trends kwamen vaak naar voren in de prints die gebruikt werden op kinderkleding. Veel van de bloemenprints, streepjesprints en K Polka Dot prints die populair waren in de jaren 60, hadden duidelijke verwijzingen naar populaire culturele beelden uit die tijd.

Ook andere details zoals pailletten, glitter, franje en andere ornamenten werden gebruikt om kinderkleding te personaliseren naar de verschillende populaire stijlen. Meisjes droegen vaak jurken met kant en linten, terwijl jongens vaker koos voor shirts met felle kleuren of shirts met knoop details.

In combinatie met kledingaccessoires zoals haarbanden, sjaals of sieraden creëerde men looks die geïnspireerd waren door populaire culturele icoons uit die tijd en daardoor zorgden ze ervoor dat elke outfit volledig uniek was.

Wat voor kleuren en materialen werden meestal gebruikt in kinderkleding uit de jaren 60?

Kinderkleding uit de jaren 60 was vaak gemaakt van stoffen met een levendig patroon. Bloemenprints, streepjes en K Polka dots waren veelgebruikte prints op kinderkleding. Deze prints kwamen meestal voor in heldere kleuren zoals paars, geel, rood of blauw. Daarnaast waren er ook meer abstracte patronen zoals spiralen of spiralen met kleine stipjes. De stoffen die gebruikt werden voor deze kinderkleding varieerden van zachte katoen tot synthetische stoffen. Daarnaast werd er ook veel gebruik gemaakt van kant en andere luxe stoffen. Uiteindelijk was het patroon en de kleurencombinatie waarmee het gemaakt was, wat bepaalde hoe de kleding eruitzag.

Welke trends in de mode uit de jaren 60 deden het bij kinderen goed?

De populairste trends in de mode uit de jaren 60 bij kinderen waren bloemenprints, streepjesprints en K Polka Dot prints. Deze prints werden vaak gecombineerd met verschillende kledingaccessoires zoals haarbanden, sjaals of sieraden om de looks te personaliseren. Ook pailletten, glitter, franje en andere ornamenten speelden een belangrijke rol in de stijl van kinderkleding uit de jaren 60.

Jurken voor meisjes

Voor meisjes waren jurken met kant en linten erg populair in de jaren 60. Over het algemeen werden de jurken gemaakt van zachte stoffen zoals katoen en satijn en hadden ze vaak kleurrijke bloemenprints. Ook werden linten vaak toegevoegd aan de jurken om ze een extra speciale look te geven.

Shirts voor jongens

Voor jongens was er een breed scala aan shirts te vinden in allerlei stijlen en maten. Vrolijke prints, felle kleuren, knoop details en andere details maakten shirts populair bij kinderen van alle leeftijden. Ook werden er veel verschillende accessoires toegevoegd aan shirts om ze een unieke look te geven.

Knikkers

Knikkers waren ook een populaire trend bij kinderen in de jaren 60. Knikkers kwamen in allerlei maten, vormen en kleuren zoals paarse, rode, blauwe of goudkleurige knikkers waarmee kinderen hun outfits extra feestelijk maakten.

Waarin verschilden kinderkleding in de jaren 60 tussen landen?

De kinderkleding uit de jaren 60 verschilde per land. In sommige landen werden klassieke stijlen gehanteerd, terwijl in andere landen meer moderne stijlen populair waren. Bijvoorbeeld in Europa was de mode gericht op kleine bloemenprints met een licht kleurenpalet, terwijl in Amerikaanse meer op abstracte patronen en fellere kleuren gezet werd. In veel Arabische en Afrikaanse landen werden traditionele stoffen gebruikt om de kinderkleding mee te vervaardigen en deze stoffen gaven ook een bepaalde stijl aan het kledingstuk.

Ook verschilde de prijs per land. De prijs van kinderkleding afhankelijk van waar het geproduceerd werd en hoe moeilijk het materiaal te verkrijgen was. In Afrikaanse landen waar het moeilijk was om aan specifieke materialen te komen, zoals zijde of kant, was de kinderkleding duurder dan in Europa waar deze materialen gemakkelijk verkrijgbaar waren.

Verder verschilde kinderkleding uit de jaren 60 ook in stijl afhankelijk van het geslacht. Jongensdroeg vaak meer traditionelere stoffen zoals wol of leer terwijl meisjes vaak bedekte met felle kleuren en franje of strikken op hun kleding droegen. Meisjes hadden ook meer opties als het ging om het soort patroon dat ze droegen, variërend van bloemen tot abstracte designs.

Wat waren de populairste kledingstukken uit de jaren 60 voor kinderen?

Rokken voor meisjes

Rokken waren in de jaren 60 erg populair bij meisjes. Ze waren meestal gemaakt van zachte stoffen zoals katoen en satijn en hadden vaak een A-lijn, wat een klassiek silhouet gaf. Rokken met bloemenprints, strepen, polka dots of andere patronen werden ook veel gedragen door kinderen. Ook werden er vaak linten toegevoegd aan de rokken om ze een extra speciale look te geven.

Truien voor jongens

Truien waren ook erg populair bij jongens in de jaren 60. Truien kwamen in allerlei stijlen, maten en materialen zoals katoen, gebreid of gestreept. Jongens droegen deze truien vaak over shirt of T-shirts heen om hun look af te maken. Ook werden er vaak verschillende accessoires zoals sjaals en sieraden toegevoegd aan de trui om het eruit te laten springen.

Schoenen

Schoenen voor kinderen in de jaren 60 hadden vaak een klassieke look en werden gemaakt van hoogwaardige materialen zoals leer. De schoenen hadden meestal platte zolen en zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, met of zonder schoenversieringen zoals glitters, franje of andere ornamenten. Ook werden er veel schoenclips toegevoegd aan schoenen om ze een extra speciale touch te geven.